NederlandsEnglish

Energielabel A

Een kantorencomplex dat zoveel aandacht aan het groen besteedt houdt uiteraard duurzaam rekening met het milieu zodat groen ook groen blijft. Er is fors geïnvesteerd om de uitstoot van CO2 te minimaliseren. Voor het verwarmen en koelen van The Garden is een milieuvriendelijke en duurzame energieopwekkingsinstallatie aangebracht.

Dit systeem voor Warmte Koude Opslag (WKO) bestaat uit een combinatie van een warmtepomp en de opslag van energie (in de vorm van warmte en koude) in de bodem. Diep in de bodem worden een warme en koude bron aangelegd.

In de winter wordt het grondwater uit de warme bron omhoog gepompt om te dienen als bron voor verwarming. Nadat het grondwater de warmte aan het gebouw heeft afgegeven koelt het af tot ca. 7 C°. Dit koude water wordt naar de koude bron gepompt en in de bodem opgeslagen voor gebruik in de zomer. Dit moderne systeem vervangt de conventionele gasketels en koelmachines die een hoog energieverbruik hebben wat resulteert in een aanzienlijke besparing van de uitstoot van CO2.

Vanwege de investering in het terugdringen van het energiegebruik van het complex is energielabel A aan The Garden toegekend. The Garden is dus de ideale locatie voor ondernemers die zich naast economische doelstellingen ook bekommeren om maatschappelijke en ecologische waarden. Voor elk gebouw is een apart energiecertificaat afgegeven.

Voor het bekijken van de certificaten klik op een van onderstaande links:
- Energielabel Birch
- Energielabel Elm
- Energielabel Maple
- Energielabel Oak

Vraag CBRE voor een uitgebreid rapport van het Energielabel A.

 
The Garden is het ideale complex voor ondernemers die zich naast economische ook om maatschappelijke en ecologische waarden bekommeren.